Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 0259 318 003

Reabilitarea și modernizarea stațiunii turistice balneo-climatice Băile 1 Mai

Una dintre cele mai ambițioase direcții spre care s-a îndreptat atenția edililor a fost scrierea și implementarea de proiecte pentru modernizarea stațiunii Băile 1 Mai.

În acest sens s-a aprobat un nou proiect pe fonduri europene și anume “Reabilitarea și modernizarea stațiunii turistice balneo-climatice Băile 1 Mai comuna Sînmartin, județul Bihor.”

Proiectul a fost depus în data de 21 octombrie 2017, acesta fiind aprobat din punct de vedere administrativ în luna ianuarie 2018. Programul de finanțare vizat este Programul Operațional Regional, axa 7, mãsura 7.1, iar valoarea finanțării solicitate fiind de aproximativ 5 milioane de euro (21.000.000 de lei).

În data de 24.05.2018 a fost programată vizita în teren a celor de la ADR Nord – Vest. Ulterior vizitei, în luna iunie 2018 proiectul a fost aprobat și din punct de vedere tehnic și financiar.

Astfel că, în urma acestor demersuri finalizate, edilii comunei pregătesc documentele necesare pentru semnarea contractului de finanțare, iar ulterior semnării contractului va avea loc licitația de proiectare și în ultima fază licitația privind execuția lucrărilor.

Proiectul prevede reabilitarea și modernizarea unor obiective-cheie și anume:

  • Amenajarea a circa 2 hectare de spații verzi (zone recreaționale și estetice);
  • Amenajarea unui număr de 564 de locuri de parcare, pe o suprafațã de aproximativ 8.700 de metri pătrați;
  • Realizarea a circa 4,3 kilometri de trotuare, a căror suprafață totală va însuma 16.500 de metri pătrați, lățimea acestor căi pietonale de acces variind între 3 și 6 metri, în funcție de zonă;
  • Înființarea unei piste pentru biciclete de circa 2,5 kilometri;
  • Modernizarea străzilor pe o lungime de 4 kilometri (fiind totodată introduse sau modernizate rețelele de apă, canalizare, iluminat public, precum și rețelele de comunicații - internet și telefonie);
  • Amenajarea unor zone recreaționale, prevăzute cu mobilier urban, puncte de acces la rețeaua de internet wireless, dar și realizarea unei rețele de monitorizare și supraveghere video a stațiunii, în vederea creșterii gradului de siguranță în zonă;
  • Amenajarea unei căi de acces pietonal, sub forma unei promenade placată cu piatră de porfir.
art7-01
art7-03
art7-02
Primăria Sânmartin | Copyright © | Toate drepturile rezervate.
Web design realizat de Weblike PRO.